lauantai 14. marraskuuta 2009

Ilkeitä paskiaisia

Nuo puiden lehdet juu ja varsinkin nuo lehtikuuset josta jäljempänä lisää. Tässä muutama viikko sitten oli pakko tarttua itseään niskasta kiinni ja aloittaa kunnon haravointi ennen kuin talvi ja pakkanen tulee. Silloin kun muutimme tähän omakotitaloon, ehdimme haravoida lehdet kasoihin jonka jälkeen tuli pysyvä pakkanen. Lopputuloksena seuraavana kesänä oli pihalla jäätyneitä kasoja vielä juhannuksenakin... Kai sitä sitten pikkaisen viisastuu?


Lähtökohta -- lehtiä ja lehtiä....



Lopputuloksena kasoja ja kasoja...


Mutta kaiken pahan alku ja juuri pihallamme ovat nuo kirotut lehtikuuset joita on vajaa kymmenkunta. Rumia puita, ei mitään hyötyä ja kaiken kukkuraksi tiputtavat kaikki neulasensa ruohikolle, talon katolle, ränneihin, pihalle ja joka paikkaan.

Nuo kun jättää haravoimatta niin pihalla on keväällä sellainen parin sentin paksuinen kerros noita märkiä, vettyneitä, limaisia, ärsyttäviä ja pirun hankalia haravoitavia hurumycket. Alla pari otosta muutamasta haitakkeesta...

Kaiken kaikkiaan kaatopaikalle vietävää syntyi kohtuu kuivista lehdistä noin 250 kg punnituksen mukaan... Ihme juttu että täällä hämeessä joutuu maksamaan noistakin pihan haravointijätteistä punnitusmaksun. Tietääkseni monella paikkakunnalla ei haravointijätteistä tarvitse maksaa mitään kun ne vie kaatopaikalle tiettynä ajanjaksona.

Evil1

Evil2

Syksy soluu muuten normaalia tahtiaan eteenpäin. Pienimuotoisen ilmalämpöpumppukriisin jälkeen olemme tulleet tilanteeseen jossa odottelen miten nuo 3 piikin saanutta alkavat reagoida. Hyvässä lykyssä hoitelen kohta noita kaikkia ;(



3 kommenttia:

  1. Sama kaiku on askelten. Kasat on meilläkin toimitettu pois tontilta. Meillä se on ihan ilmaista.
    Olisin niin halunnut nähdä ihan valokuvana Herra Hakkaraisen haravoimassa. En siksi, että en uskoisi, vaan ihan vain olisin halunnut nähdä.
    Lehtikuusen neulasia löytyy sitten vielä hangiltakin.

    VastaaPoista
  2. Jos H.Karpo tekisi vielä sitä niin tuikitärkeää ohjelmaansa - tässä olisi hyvä aihe. Karpo seisoisi Evil 1 -puun juurella karvalakki päässä Hakkaraista haastatellen. Melkein parempi näky kuin Hakkarainen haravan varressa.

    VastaaPoista
  3. Kyllä sitä nyt hehkutellaan... Mutta totta.. Karpo tänne... ja vaatimuksia kaupungille noiden roskapuiden silppomisen puolesta. Niitä tosiaan on sitten hangillakin pilaamassa seudun komeimman lumiukkosen väsäämistä.

    VastaaPoista